Kielkanalen, eller som den heter på tyska NORD-OSTSEE-KANAL (NOK) vilket den döptes om till 1948.
Det tog oss nästan 1,5 dygn att segla till Holtenau från Falsterbokanalen. Under dygnet lärde vi oss bland annat att biminin kan användas mer än som skydd mot solen. Biminin fungerade även utmärkt som skydd mot regn. Tiden i övrigt användes mest till att lära känna säkerhetssystemen ombord.
Efter att ha slussat in i kanalen genom nya slussen i Holtenau ankrade vi efter någon timmes motorkörning i en stillsam vik. Kvällssol och en sen
spansk grytmiddag i sittbrunnen avslutade kvällen den 2/8.

3/8. I Rendsburg gjorde skepparen ett sista försök att hämta ut ett DHL paket som skulle ha levererats till Skåre redan den 20/7. Av okänd orsak hade utlämningsstället i R. skickat tillbaka paketet till Flensburg. Har DHL gått samman med ett icke namngivet svensk-danskt postbolag? De verkar vara ungefär lika pålitliga.

Kvällens slutdestination Brunsbuttel förgylldes av att Peter K från Hamburg, som Fredrik inte träffat sedan 2003, kom och åt middag tillsammans med oss. Goda historier och glada minnen gjorde att kvällen blev sen.
Efter en trevlig tid i Kielkanalen väntar nu saltvatten, tidvatten och vanligt flaskvatten oss.


The Kiel Canal!

The Kiel Canal or as it is called in German Nord-Ostsee-CANAL, which it was renamed to in 1948.
It took us almost 1.5 days to sail to Holtenau from the Falsterbo canal. During the day, we learned, among other things that the bimini can be used for more than protection against the sun. The bimini also served as excellent rain protection. Otherwise the time was used mostly to get to know the safety systems on board.

We entered the canal through the new lock in Holtenau and anchored in a quiet bay after an hour of motoring. Evening sun and a late Spanish-pot dinner in the cockpit ended the evening of 2/8.

3/8
Tonight’s final destination was Brunsbüttel and Peter K from Hamburg, (Fredrik had not met him since 2003), came to dinner together with us. Good stories and happy memories made that evening late.
After a nice time at the Kiel Canal now saltwater, tidal water and plain bottled water are waiting us.